Bekijk het fotoalbum van groep 7

Maandag 14 mei gingen wij naar het zeeheldentheater in den haag.

We gingen eerst naar een straat om de hoek. Onderweg gingen we een andere groep ophalen van een andere school. Toen we aankwamen, moesten we even lopen langs het Vredespaleis en langs de steegjes. Daarna kwamen we aan in een best wel relaxte hal. Toen de voorstelling begon, legden ze eerst uit waar het stuk over ging. Na de uitleg kwamen twee vrouwen elkaar tegen in een huis, in de tweede wereldoorlog , waar het stuk afspeelde. Af en toe kwam er een huishoudster van het stuk tevoorschijn die vertelde over haar leven, want zij zit nu nog steeds ondergedoken voor een oorlog in haar eigen land. Ze probeerden (de mensen op het toneel) om een klein meisje onder te laten duiken en natuurlijk probeerden ze alle kinderen te bevrijden van de oorlog. Uiteindelijk had Ru (oftewel tante zus) 53 kinderen bevrijd. Uiteindelijk, toen het stuk afgelopen was, kwamen alle mensen die aan het stuk meegewerkt hadden tevoorschijn en bogen en wij klapten uit bewondering, tenminste, ik.
Als conclusie wil ik zeggen dat ik heb genoten en ik denk veel andere kinderen ook. Tot zover het toneelstuk in het zeeheldentheater in den haag.

Jari

Vrijdag 13 april hadden we praktisch verkeersexamen.

Hoe het ging: iedereen was zenuwachtig we kregen allemaal hesjes met nummer van 31 tot 48. We gingen samen op de fiets twee aan twee naar het stadhuis en daar moesten we in een rij staan vanaf 31 tot 48. Steeds als iemand aan de beurt was, stond er een politie agent die onze fietsen 1 voor 1 controleerde. En toen mocht je gaan en na 30 seconden mocht de volgende.

We moesten een route fietsen van ongeveer 5 minuten. En we moesten pijlen volgen. Er waren veel posten. En de posten waren ouders die zaten met een blad en pen en ging kijken of we alles goed deden.

Toen we klaar waren, was iedereen heel benieuwd of ze het gehaald hadden en 3 dagen later kregen we het te horen en raad eens......  iedereen is geslaagd!!!

En we werden getrakteerd!

Groetjes groep 7

Maandag 9 april.

We gingen  met een dubbeldekker bus met groep 8 naar het Nederlands Dans Theater, in Scheveningen.

Maar daarvoor hadden we een les over dansen. Dus we gingen ook eventjes leren dansen weer (met groep 8) en eerlijk gezegd kon iedereen het wel best goed. Maar weer even terug naar het theater. We kwamen daar aan en het eerste ding wat ons in het oog sprong, was dat de zaal mega groot was! Zoveel stoelen!! Zo groot!  En ja natuurlijk wilden wij allemaal boven aan zitten.

Er kwamen nog meer scholen die ja, best druk waren. Als eerste kwam er een jongen het podium op, hij vertelde dat als je een telefoon bij je had dat je hem even op stil moest zetten.

De show begint, hoorde ik kinderen achter mij zeggen. Er lagen 5 meisjes op het podium en 1 jongen was aan het dansen en hij liep steeds naar een ander meisje, ze stonden steeds op wanneer de jongen kwam en de meisjes gingen natuurlijk wel dansen. Wow! De gordijnen gingen dicht en er stonden dit keer twee jongens op het podium. Een van de twee jongens deed een beetje een raar dansje, een beetje rond draaierig dansje, en de anderen jongen was gerust verder aan het dansen.

Ik vond het een superleuke voorstelling!

Plastic doppen sparen In groep 7 sparen we plastic doppen voor een heel goed doel. Het goede doel is een hulphond voor iemand die ziek is (de ziekte van Huntington)

Omdat een hulphond heel veel geld kost is er een actie die daar bij helpt, de doppen zijn geld waard maar je hebt er heel veel nodig. Daarom helpen wij mee. Wie ook mee wil doen, kan de doppen inleveren bij groep 7.

Tess en Ashley

Wat een goede start van het nieuwe jaar!

De eerste dag na de kerstvakantie was het groot feest omdat de school 55 jaar bestaat. Dit hebben we gevierd met allerlei circus activiteiten. Onder begeleiding van circus Kabel leerden we jongleren, over een touw lopen, balanceren en nog veel meer. Het was een leuke feestelijke dag.

Dinsdag 9 januari gingen we weer echt aan het werk. We hebben prachtig nieuwe meubilair dus geen gekraak en gedraai meer! In de nieuwe kasten kunnen we alles opruimen zodat de klas er nog netter uit ziet.

En er is nog iets nieuws… in alle groepen van de bovenbouw werken we met Snappet. Bij rekenen en begrijpend lezen kunnen we zo nog meer op eigen niveau werken.

Kortom, een goede start van het tweede deel van dit schooljaar!